Werktuigmachinenauwkeurigheid aanpassing en het opdragen

June 28, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Werktuigmachinenauwkeurigheid aanpassing en het opdragen

Na de normale bedrijfsvoering van het materiaal, pas het bedniveau van de werktuigmachine aan, ruwe aanpassing van de belangrijkste geometrische nauwkeurigheid van de werktuigmachine, en pas dan de relatieve positie van de belangrijkste bewegende delen opnieuw gebracht samen en de gastheer, zoals manipulator aan, messenbibliotheek en de de de positieaanpassing en correctie van het gastheerhulpmiddel. Groepering van uitwisselingspositie tussen APC dienbladpost en werktuigmachinewerkbank, enz. Wanneer deze worden voltooid, kunnen de gaten voor ankerbouten van de belangrijkste motor en toebehoren worden gereserveerd met snel-droogt cementbeton worden gevuld dat. Na 3~5 dagen van cementverharding, kan de machine worden verfijnd.

In het CNC systeem en test van de werktuigmachine de online macht, hoewel het CNC systeem is bevestigd, normaal werkend, zonder enig alarm, maar in het geval van preventie, met de macht tegelijkertijd zou moeten worden verbonden, klaar om de knoop van het noodsituatieeinde te drukken, klaar te zijn om de macht op elk ogenblik af te snijden. Bijvoorbeeld, als terugkoppel wordt de signaallijn van de servomotor omgekeerd verbonden of gebroken, zal er het fenomeen van „het vliegen“ van de werktuigmachine zijn. In dit geval, is het noodzakelijk de voeding en de controle onmiddellijk om af te snijden of de bedrading correct is. In normale omstandigheden, kan er een kleine omwenteling zijn wanneer de motor eerst wordt geactiveerd, maar de automatische functie van de afwijkingscompensatie van het systeem veroorzaakt de motorschacht om onmiddellijk te terugkeren. Na dat, zelfs als de motor opnieuw ingeschakeld en losgemaakt is, zal de motorschacht niet draaien. U kunt waarnemen of de motor door en van de macht voor vaak in te schakelen of de knoop van het noodsituatieeinde te drukken roteert, om te bevestigen of het systeem de automatische functie van de afwijkingscompensatie heeft.

Wanneer het controleren van de beweging van elke as van de werktuigmachine, gebruik hand ononderbroken voer om elke as te bewegen, en controle of de bewegende richting van de machinehulponderdelen door de vertoningswaarde van CRT of DPL correct is (digitale vertoning). Als de richting tegenover is, zouden de lijn van de motormacht en de lijn van het opsporingssignaal moeten worden verbonden. Dan controleer of de bewegende afstand van elke as met de bewegende instructie verenigbaar is. Als niet, controleer of de relevante instructies, parameters terugkoppelen en de aanwinst van de positielijn correct wordt geplaatst.

Dan, het handwielvoer, bij met lage snelheid om elke schacht te bewegen, en hen te maken de grensschakelaar ontmoeten om te controleren of de grens, of het CNC systeem in het overrangealarm efficiënt is.

Tot slot zou een terugkeer naar basislijnactie moeten worden uitgevoerd. Het werktuigmachinereferentiepunt is de positie van de programmaverwijzing van de werktuigmachine voor verwerking. Daarom is het noodzakelijk om te controleren of er een terugkeer aan de referentiepuntfunctie is en of de plaats van het referentiepunt precies elke keer hetzelfde is.

 

I. test de nauwkeurigheid en de functie van werktuigmachines

Het niveau van het belangrijkste die bed van de werktuigmachine is fijn met voetbouten en stootkussenijzer wordt aangepast op de hard gemaakte stichting. Nadat het niveau wordt aangepast, worden de bewegende delen van het bed (kolom, diaplaat en lijst, enz.) bewogen om de verandering waar te nemen van het werktuigmachineniveau in het gehele proces van elke coördinaat, en de geometrische nauwkeurigheid van de werktuigmachine wordt aangepast dienovereenkomstig om het binnen de toelaatbare waaier te maken. Voor middelgrote CNC werktuigmachines hierboven, steun zou de met meerdere balies van het kussenijzer moeten worden gebruikt om het bedniveau in vrije staat aan te passen. Elk ondersteunend punt wordt gesteund achter het bed, en de voetbouten worden gedrukt symmetrisch om extra vervorming en misvorming te verhinderen die, die en de geometrische nauwkeurigheid van de werktuigmachine verbeteren handhaven.

De gebruikte opsporingsprogramma's zijn etc. precisieniveau, standaard vierkante heerser, vlakke heerser, parallelle lichte buis. In de aanpassing, hoofdzakelijk om het stootkussenijzer aan te passen indien nodig, kan het gidstussenvoegsel lichtjes veranderen en pre - het aanhalen rol. In het algemeen, zolang de kwaliteit van de machine stabiel is, kan de machine aan de fabrieksnauwkeurigheid door de bovengenoemde aanpassing worden aangepast.

Sta de machine toe om me automatisch in de positie van de hulpmiddeluitwisseling te bewegen. Pas manueel de positie van de ladingsmanipulator en leegmakende manipulator met betrekking tot de as aan. In de aanpassing van het gebruik van een het corrigeren hartbar voor opsporing, is er fout kan de manipulatorslag, mobiele manipulatorsteun aanpassen en het standpunt van de messenbibliotheek indien nodig, kan het plaatsen van het punt van de messenpositie ook wijzigen (verander de parameters van het NUMERIEKE controlesysteem). Nadat de aanpassing wordt voltooid, haal de aanpassingsschroeven en de de stichtingsschroeven aan van de hulpmiddelopslag, en installeer dan verscheidene hulpmiddelhandvatten met de kwaliteit dicht bij de gespecificeerde toelaatbare kwaliteit om automatische het vergelden uitwisseling van de hulpmiddelopslag aan de belangrijkste schacht voor uit te voeren vaak. Men vereist dat de actie nauwkeurig is, is geen botsing, geen messendaling gekwalificeerd.

De werktuigmachine met APC omschakelingslijst de lijst verplaatsen in de omschakelingspositie, de relatieve positie van de dienbladpost en de oppervlakte van de omschakelingslijst moeten zou aanpassen, en de vlotte, betrouwbare en correcte beweging bereiken wanneer de lijst automatisch verandert. Dan is 70%~80% van de toelaatbare lading geïnstalleerd op de werkende lijst, en de automatische uitwisselingsactie wordt uitgevoerd voor vaak. Na het bereiken van de correcte positie, worden de relevante schroeven vastgemaakt.

Controleer zorgvuldig het numerieke controlesysteem en het programmeerbare controlemechanisme is overeenkomstig het willekeurige die dossier in de parameters van de gegevensreeks wordt gespecificeerd, en test dan de belangrijkste werkende functies, het verrichtingsprogramma, de veiligheidsmaatregelen, gemeenschappelijke instructieuitvoering etc., zoals handverrichtingswijze, centimeter voor centimeter verplaatst wijze, automatische verrichtingswijze, de bescherming van de slaggrens, de instructie van de asverschuiving, snelheidsinstructie bij alle niveaus en andere instructies, enz. Of de uitvoering correct is. Controleer of de hulpfuncties en het nabijgelegen werk behoorlijk werken, en of het machine verlichting, het koelen schild en diverse beschermende platen volledig zijn.

Vul de koelmiddelendoos met te testen koelmiddel of de pijp koelmiddel kan normaal bespuiten; In het geval van het gebruik van het koelen van schild of koelmiddelenlekkage; Het apparaat van de spaanderverwijdering kan behoorlijk werken; De constante tank van de temperatuurolie van werktuigmachineas kan werken. Door de het bovengenoemde inspectie en zuiveren van de werktuigmachine, heeft het volledige voorbereiding voor de algemene verrichtingstest van de werktuigmachine gemaakt.

Twee, proefverrichting

wegens de functies van CNC werktuigmachines om zijn automatische verrichting op lange termijn in gebruik, na zijn installatie en het zuiveren te verzekeren, moet de betrouwbaarheid van zijn werk worden getest. De gebruikers controleren vaak de functie en de betrouwbaarheid ruim van werktuigmachines door automatische verrichting lange tijd in bepaalde ladingsomstandigheden. Over het algemeen verdeeld in lege lopende test en ladingstest.

1. Lege lopende test

Met inbegrip van de belangrijkste motie en van de voermotie systeem lopende test. De test zou volgens de relevante die normen moeten worden uitgevoerd door de staat worden afgekondigd, nu nemend het verwerkingscentrum als voorbeeld, als volgt.

De belangrijkste aandrijving van de oneindig veranderlijke snelheid zou in niet minder dan 12 snelheidsklassen van laag aan hoogte moeten worden in werking gesteld, en de lopende tijd van elke snelheid zou niet minder dan 2min moeten zijn. De daadwerkelijke afwijking van omwentelingssnelheid strekt zich van -2% uit aan 6%. De lopende tijd van de hoogste snelheid zou niet minder dan 2h moeten zijn, zodat de temperatuur van de voor en achterlagers van de as niet meer dan 60℃ na het bereiken van een stabiele temperatuur is. Het nutteloze vermogen van het hoofdaandrijvingssysteem zal volgens de ontwerpverordeningen worden beoordeeld. Voor de bewegende delen op de gecoördineerde as, werden de tests van de luchtverrichting uitgevoerd bij, hoge snelheidsvoer met lage snelheid, met gemiddelde snelheid en snelle respectievelijk beweging. De bewegende delen bewogen zich regelmatig zonder het kruipen en trillingsfenomeen. De daadwerkelijke afwijking van voersnelheid op alle niveaus is -5~3%. De test van de omwentelingsas is gelijkaardig aan dat van de rechte as, met een daadwerkelijke afwijkingswaaier van ±5%.

2. Functietest

De functietest van werktuigmachine is verdeeld in handfunctietest en automatische functietest.

(1) de handfunctietest omvat:

(1) minstens 10 keer op het belangrijkste mes van het schachtslot, los mes, het blazen test;

(2) voer voorwaartse 10 uit, keer om, houd en quasi-eindetests aangaande de as bij met gemiddelde snelheid op;

③Voor het voersysteem, voer 10 soorten veranderlijke snelheidstest (uit met inbegrip van lage, middelgrote, hoge snelheid en snel);

④De indexerende lijst voor 10 keer van het indexeren, het plaatsen test;

⑤Voor de omschakelingslijst, opeenvolgende omschakeling drie binnen en uit test;

De messenbibliotheek, manipulatortest, vooral voor het zwaarst, het langst, de grootste diameter van de hulpmiddeltest, test van de manipulator de maximumlading, en bepaalt de tijd van de hulpmiddelverandering;

Test de indicatoren, de sleutels en de randapparatuur;

⑧Om tests aangaande andere hulpapparaten uit te voeren. De automatische test, moet het programma gebruiken om de beweging van elk deel van de werktuigmachinetest te controleren.

(2) de automatische functietest omvat:

(1) de as van de werktuigmachine bij met gemiddelde snelheid van opeenvolgende positieve omwenteling 10, omgekeerd begin, einde en richting quasieindetest;

(2) herhaalde veranderlijke snelheidstest aangaande de belangrijkste aandrijving;

(3) de tests van de lage, middelgrote en hoge snelheidsverandering worden uitgevoerd op de bewegende delen van elke gecoördineerde as, en het positieve en omgekeerde ononderbroken begin, het einde en de stijgende het voeden verrichtingstests worden uitgevoerd bij met gemiddelde snelheid;

(4) de test van de hulpmiddelverandering, wordt de hulpmiddelbibliotheek gevuld met hulpmiddelen, die de maximumkwaliteit van het hulpmiddel, de automatische test van de hulpmiddelverandering zouden moeten bevatten op een facultatieve manier, niet minder dan 5 keer. De maximummassa van het hulpmiddel zou ook bij elke snijderspositie moeten worden getest;

(5) voor werktuigmachines met uitwisselingslijst, uitwisselingstest van de uitwisselingslijst voor niet minder dan 5 keer;

⑥Test de functies van gecoördineerde aaneenschakeling, plaatsende, lineaire en cirkelinterpolatie van werktuigmachines.

3. Ononderbroken zonder commissie verrichting

De ononderbroken zonder commissie verrichting zal voor niet minder dan 8 uren na zonder commissie verrichting en functietest worden uitgevoerd. Op dit ogenblik, kan een ononderbroken de testprogramma van de luchtverrichting worden gecompileerd, dat omvat:

(1) laag, middelgrote as en hoge snelheid vooruit, omgekeerd, quasieinde;

②De werkende componenten op elke gecoördineerde as lopen in lage, middelgrote en hoge voersnelheden en in vooruitspoelen en omgekeerde richtingen. De verrichting zou dicht aan de maximumverwerkingswaaier moeten zijn, en om het even welk punt kiezen voor het plaatsen. Het wordt toegestaan om multiplicator geen schakelaar in verrichting te gebruiken. De voersnelheid in hoge snelheid en snel lopende die tijd zou niet moeten zijn minder dan 10% van de tijd in elk cyclusprogramma wordt gebruikt;

(3) het hulpmiddel op elke messenpositie in zou de messenbibliotheek automatisch moeten worden veranderd voor niet minder dan 2 keer;

Het indexerende lijst en CNC roterende lijst automatische indexeren, het plaatsen;

⑤Alle gecoördineerde assen werken in aaneenschakeling;

⑥De automatische omschakeling van de omschakelingslijst niet minder dan 5 keer;

⑦Andere functietests;

⑧de opschortingstijd tussen cyclusprocedures overschrijdt geen 0.5min.

4. Overeenstemmingstest

Met inbegrip van het dragen van test van de werkstuk de maximummassa, de maximumtest van de knipseltorsie, maximum scherpe weerstandstest en maximum scherpe machtstest.

①Maximummassatest van het dragen van werkstuk. Tijdens de test, kan het maximumgewicht van het werkstuk op de werkbank worden geplaatst, zodat de lading gelijk wordt verdeeld. Dan gelopen bij minimum en maximumvoersnelheid en snel. In de verrichting van de laagste voersnelheid, zou de het vergelden beweging dichtbij de twee einden en het midden van de slag moeten zijn, is elke bewegende afstand niet minder dan 20mm, voor de hoogste voersnelheid en de snelle verrichting, zou in het gehele proces moeten worden uitgevoerd, vergeldend 1 en 5 keer respectievelijk. De hoge snelheidsverrichting zou stabiel moeten zijn, met lage snelheid zonder het kruipen.

②Maximumkoppeltest van hoofdaandrijvingssysteem. Gebruik over het algemeen de snijder van het eindmalen of carbidesnijder om grijs gietijzer tijdens de test te snijden. Kies een revolutie in de waaier van constante de snelheidsregelgeving van de astorsie, pas het scherpe die bedrag aan, zodat het het maximumkoppel bereikt in het ontwerp wordt gespecificeerd, de machine regelmatig zou moeten werken.

Maximum scherpe weerstandstest. De snijder van het eindmalen of het draaibeetje worden gebruikt in de test, en het werkstukmateriaal is grijs gietijzer. Kies een aangewezen assnelheid minder dan of gelijk aan de de snelheidswaaier van het werktuigmachineontwerp, pas het scherpe bedrag aan om het ontwerp van de maximum scherpe weerstand te bereiken. Alle delen van de machine zouden veiligheidsapparaat werken en normaal moeten overbelasten gevoelig en betrouwbaar zouden moeten zijn.

(4) maximummachtstest van hoofdtransmissiesysteem. De snijder van het eindmalen wordt gebruikt in de test, en het specimen is staal of gietijzer. Selecteer een aangewezen snelheid binnen de de regelgeving van de constante machtssnelheid waaier van de as, pas de scherpe dosering aan om de maximummacht (de belangrijkste motor bereikt de geschatte macht) te bereiken, en de werktuigmachine wordt vereist om normaal zonder geratel te werken.

Het programma in de proeflooppas wordt gebruikt wordt genoemd het programma van de testmachine, dat direct kan worden gebruikt wanneer werktuigmachineinstallatie het zuiveren het programma van de testmachine of een programma dat maakt. De procedures van de testmachine moeten zouden omvatten: het belangrijkste de functiegebruik van het numerieke controlesysteem, de automatische vervanging, de toegang tot de messenbibliotheek in 2/3 van het hulpmiddel, de de as van hoogste, laagste en algemeen gebruikte snelheid, snel en algemeen gebruikte voersnelheid, de automatische uitwisseling van de lijstoppervlakte, het gebruik van m-gastheerinstructies. Tijdens de testlooppas, zou de hulpmiddelopslag van de werktuigmachine met handvatten moeten worden gevuld, zou de kwaliteit van het handvat aan de gespecificeerde kwaliteit dicht moeten zijn, en de lading zou aan de uitwisselingslijst moeten worden toegevoegd. Tijdens de proefuitvoeringstijd, worden de werktuigmachines toegestaan om geen fouten behalve die te hebben veroorzaakt door verrichtingsfouten, anders wijst het erop dat er problemen in werktuigmachine installatie en het zuiveren zijn.

Voor elektromechanisch integratieontwerp van kleine werktuigmachines, is zijn algemene starheid zeer goed, zijn er geen vereisten voor de stichting, en na de machine aan de installatie, moet niet ook naar assemblage of om het even welke verbinding gaan. Zeg algemeen, wil voeding slechts verbinden, na het aanpassen van het niveau van goed bedlichaam, kan in gebruik zetten