Testnorm voor scherpe kwaliteit van lasersnijmachine

March 22, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Testnorm voor scherpe kwaliteit van lasersnijmachine

De kwaliteit van lasersnijmachine hangt hoofdzakelijk van zijn scherpe kwaliteit af, die de directste manier is om de kwaliteit van materiaal te testen. Voor nieuwe klanten, wanneer het kopen van materiaal, zullen zij worden vereist om het ondoordringbaar maken van de lasersnijmachine eerst te zien. Naast de scherpe snelheid van het materiaal, hangt het ondoordringbaar maken van de scherpe kwaliteit van de steekproef af. Hoe te om de scherpe kwaliteit en welke aspecten zouden aandacht aan moeten worden besteed te zien? Geef u een gedetailleerde inleiding. De volgende negen normen zijn onontbeerlijk.
1. Ruwheid
De laser scherpe sectie zal verticale lijnen vormen, en de diepte van de lijnen bepaalt de ruwheid van de scherpe oppervlakte. Ondieper de lijnen, de glansmachine de scherpe sectie. De ruwheid niet alleen beïnvloedt de verschijning van de rand, maar ook beïnvloedt de wrijvingkenmerken. In de meeste gevallen, is het noodzakelijk om de ruwheid te verminderen zoveel mogelijk, zo ondieper de korrel, hoger de scherpe kwaliteit.
2. Verticality
Perpendicularity van snijkant is zeer belangrijk wanneer de dikte van bladmetaal 10mm overschrijdt. Wanneer vanaf de nadruk, wordt de laserstraal uiteenlopend, en het knipsel wordt breder naar de bovenkant of de bodem volgens de positie van de nadruk. De snijkant wijkt van de verticale lijn af door een paar percenten. Meer verticaal is de rand, hoger is de scherpe kwaliteit.
3. Scherpe breedte
In het algemeen, beïnvloedt de inkepingsbreedte niet de scherpe kwaliteit. Slechts wanneer een bijzonder nauwkeurige contour binnen het deel wordt gevormd, heeft de scherpe breedte een belangrijke invloed, omdat de scherpe breedte de minimum interne diameter van de contour bepaalt. Wanneer de plaatdikte stijgt, ook stijgt de scherpe breedte. Daarom om dezelfde hoge precisie te verzekeren, zou geen kwestie hoe groot de inkepingsbreedte is, het werkstuk op het verwerkingsgebied van de lasersnijmachine constant moeten zijn.
4. Korrel
Wanneer het snijden van dikke platen bij hoge snelheid, zal het gesmolten metaal niet in de inkeping onder de verticale laserstraal verschijnen, maar zal uit bij de rug van de laserstraal bespuiten. Dientengevolge, worden de gebogen lijnen gevormd bij de snijkant, en de lijnen volgen dicht de bewegende laserstraal. om dit probleem te verbeteren, die het voertarief aan het eind van het scherpe proces verlagen kan de vorming van lijnen zeer elimineren.
5. Bramen
De braamvorming is een zeer belangrijke factor die de kwaliteit van laserknipsel bepaalt. Omdat de braamverwijdering extra werkbelasting vereist, kunnen de strengheid en de hoeveelheid braam de kwaliteit van knipsel direct beoordelen.
6. Materieel deposito
De lasersnijmachine raakt een laag van speciale vloeistof die olie bevatten op de oppervlakte van het werkstuk alvorens te smelten en perforatie. Tijdens het scherpe proces, wegens gasvorming en diverse materialen niet worden gebruikt, het klantengebruik de wind om de insnijding weg te blazen, maar de stijgende of benedenwaartse lossing zal ook deposito op de oppervlakte vormen.
7. Depressie en corrosie
De depressie en de corrosie hebben een nadelig gevolg op de oppervlakte van de snijkant en beïnvloeden de verschijning. Zij verschijnen in scherpe fouten die normaal zouden moeten worden vermeden.
8. Hittegetroffen gebied
De laser wordt verwarmd langs het besnoeiingsgebied. Tegelijkertijd, verandert de structuur van het metaal. Bijvoorbeeld, verharden sommige metalen. Het hittegetroffen gebied verwijst naar de diepte van het gebied waar de interne structuur verandert.
9. Misvorming
Als het snijden het deel om omhoog veroorzaakt scherp te verwarmen, zal het misvormen. Dit is in het bijzonder het belangrijke in fine machinaal bewerken omdat de contouren en de verbindende stukken gewoonlijk slechts een paar tienden van een brede millimeter zijn. De controlerende lasermacht en het gebruiken van korte laserimpulsen kunnen component het verwarmen verminderen en misvorming vermijden